Te koop € 449.000,- k.k. - bovenwoning

Breda – Ginnekenweg 74a

Markant bovenhuis (gemeentelijk monument) met balkon gesitueerd op het westen. Deze bovenwoning is gelegen aan de hippe Ginnekenweg met diverse boetieks, cafés en restaurants, tussen het bruisende stadscentrum en het gezellige Ginnekenmarktje in. Basisscholen, uitvalswegen en het Mastbos zijn op korte afstand bereikbaar. Het herenhuis dient aan een grondige moderniseringsronde te worden onderworpen.

Begane grond

Middels een trapopgang toegang tot de bel-etage.
Deze opgang heeft de huidige eigenaar afgesloten. Deze is uiteraard weer volledig begaanbaar te maken ten behoeve van de bovenwoning.

Indeling 2e verdieping

Overloop met trapopgang naar de 3e verdieping, vaste kast en toegang tot een 3-tal slaapkamers en badkamer.

Slaapkamer gelegen aan de voorzijde met vaste kast.

Slaapkamer gelegen aan de achterzijde met houtenvloer en loopdeur naar het dakterras.

Slaapkamer gelegen aan de achterzijde met houtenvloer.

Badkamer met rond ligbad, douchecabine, 2 wastafels in meubel en aansluitpunt voor de wasmachine.

Indeling 3e verdieping

Overloop met toegang tot een 3-tal slaapkamers en een badkamer.

Slaapkamer gelegen aan de voorzijde met laminaatvloer en 2 Velux dakramen.

Slaapkamer gelegen aan de voorzijde met 2 Velux dakramen.

Slaapkamer gelegen aan de achterzijde met 2 Velux dakramen.

Badkamer gelegen aan de achterzijde met vaste wastafel, toilet, douchecabine, 2 Velux dakramen en een diepe vaste kast.

Vliering

Middels een luik op de overloop van de 3e verdieping is deze vliering bereikbaar.

Details

De bovenwoning is nog voorzien van enkele karakteristieke elementen zoals glas-in-lood ramen, prachtige plafondversieringen, marmerschouwen en houten paneeldeuren.
Let op: gezien de status ‘gemeentelijk monument’ dient u rekening te houden met iedere wijziging zowel in- als extern deze eerst aan (na) te vragen bij de gemeente Breda.

De gemeente Breda heeft inmiddels een vergunning afgegeven dat de woning gesplitst mag worden in huisnummers74 en 74a). Bouwkundig is de splitsing ongedaan gemaakt, bij separate verkoop moet de splitsing bouwkundig weer doorgevoerd worden middels door een tussenmuur terug te plaatsen alsmede het oprichten van een VvE.

Verdieping 2 en 3 #74a, zijn in 2005 gemoderniseerd. Hier dient alleen nog één slaapkamer te worden afgewerkt maar deze is casco en geïsoleerd. De slaapkamer op de derde verdieping (die aan de achterkant naast de badkamer) is een bergruimte met mogelijkheid om hier een slaapkamer van te maken (heeft 2 dakramen en aansluiting voor CV).

Ginnekenweg 74a heeft zonnepanelen (4KW) en energielabel A. #74a is volledig geïsoleerd zowel vloeren, muren als dak, ramen en heeft ook 12 groepen in de meterkast.

Een markant monumentaal herenhuis gesitueerd op de hoek van de Ginnekenweg waar de winkels beginnen richting het bruisende stadscentrum nabij basisscholen, een Albert Heijn winkel en een bushalte. Het bruisende stadscentrum bereikt men op 10 minuten lopen. Het NS-station bevindt zich op 15 fietsminuten en de uitvalswegen zijn op korte afstand bereikbaar.

Aangezien de woning ouder is dan 125 jaar zal in de koopovereenkomst de algemene ouderdomsclausule worden opgenomen.

153 m2 6 2 Download brochure
De woning op Googlemaps
De woning op Streetview