Te koop € 985.000,- k.k. - herenhuis

Breda – Laurenspark 78

Deze vraagprijs dient gelezen te worden als een vanaf prijs.

Deze instapklare stadsvilla is gesitueerd in de voormalige Laurenskapel, gelegen op een uitstekende locatie in de gewilde wijk ‘Ginneken, nabij het Ginnekenmarktje en het Markdal. De binnenzijde van de woning is onder architectuur gebouwd en heeft de uitstraling van een loft, met open ruimtes met (zeer) hoge plafonds en een prachtige lichtinval.
De oorspronkelijke traditionele elementen van de kapel zijn gecombineerd met een industriële moderne inrichting. Dit maakt de woning uniek en verrassend.

Indeling

Begane grond:
Entree.
Zeer royale ontvangsthal (circa 4.07 x 7.66m) met trappenhuis, meterkast en garderobehoek. Vanuit deze ontvangsthal heeft men toegang tot:
Was/cv-ruimte (circa 1.89 x 3.56m) met wasluik vanaf de masterbedroom, aansluitpunten ten behoeve van was- en droogapparatuur en opstelling cv-unit.
Bijkeuken (circa 1.84 x 5.74m) met uitstortgootsteen en doorloop naar de woonkeuken.
Portaal met vaste wastafel in granieten blad en toegang tot toiletruimte met fonteintje.
Woonkeuken (circa 8.11 x 7.87m) gelegen aan de achterzijde met openslaande deuren naar de achtertuin. De op maat gemaakte inrichting is voorzien van een kookeiland waarin een roestvrijstalen ‘Solitaire’ 5-pits gasfornuis met oven, roestvrijstalen spoelbak en aan beide zijden voorzien van lades. Voorts een vaste kastenwand met hierin opstelling van koelkast en een apothekerskast.
De begane grond is voorzien van een betonlookvloer met vloerverwarming.

Eerste verdieping:
Overloop met eikenhouten vloer, trapopgang naar de 2e verdieping, toiletruimte met design fonteintje en toegang tot:
Zitkamer (circa 8.08 x 4.11m) met balustrade en zicht op de woonkeuken. De zitkamer is voorzien van een eikenhouten vloer, vaste kast, openhaard en heeft een doorloop naar de kantoorkamer:
– kantoorkamer (circa 1.93 x 3.71m) met eikenhouten vloer.
Masterbedroom (circa 6.00 x 3.89m) gelegen aan de voorzijde met eikenhouten vloer, directe toegang tot de garderobekamer (circa 1.89 x 2.43m), naar binnenslaande deuren voor Frans balkon en directe toegang tot de badkamer.
– badkamer (circa 1.89 x 4.03m) met betonlookvloer met vloerverwarming, ligbad, dubbele wastafel in meubel en inloopdouche met stort- en handdouche. Deze badkamer is vernieuwd in 2015.

Tweede verdieping:
Overloop met eikenhouten vloer, trapopgang naar 3e verdieping en geeft toegang tot:
Garderobekamer/berging (circa 2.01 x 3.48m).
Tweede badkamer (circa 2.01 x 3.50m) met betonlookvloer met vloerverwarming, hangcloset, inloopdouche en royale wastafel in meubel. Deze badkamer is vernieuwd in 2015.
Slaapkamer (circa 3.99 x 4.11m) gelegen aan de achterzijde met eikenhouten vloer, Velux dakraam met op afstand bedienbare vensterverduistering.
Slaapkamer (circa 3.99 x 4.11m) gelegen aan de achterzijde met eikenhouten vloer, Velux dakraam met op afstand bedienbare vensterverduistering.

Derde verdieping:
Open ruimte (circa 8.07 x 3.44m) met 2 Velux dakramen. Momenteel in gebruik als speelkamer maar is ook te gebruiken als logeer/hobby/kantoorkamer. Wij wijzen u op de mogelijkheid om deze open ruimte onder te verdelen in twee vertrekken.

Tuin:
De op het zuiden gesitueerde privacy biedende achtertuin (circa 17 meter diep) heeft een terras bij de woning, gazon en achterop het perceel toegang tot de garage/berging.

Garage/berging:
De garage/berging (circa 3.52 x 7.04m) is middels enkele traptreden naar beneden bereikbaar en is voorzien van een kanteldeur.

Algemeen
In de voormalige Laurenskapel bevindt zich deze unieke woning. De Laurenskapel is in 2002 verbouwd tot 4 woningen.
Op loopafstand bevinden zich scholen, winkelcentrum en het gezellige Ginnekenmarktje., sportfaciliteiten, het Mastbos en het prachtige Markdal. Het stadscentrum en diverse in – en uitvalswegen zijn eveneens binnen handbereik.
Het object beschikt over diverse kerkelijke, authentieke kenmerken wij noemen in dit verband onder andere het dakbeschot (geïsoleerd) en voorzien van de originele blauwe kleur, hoge ramen, het tabernakel, kerktorentje, etc..
De woning is op iedere woonlaag voorzien van halogeen inbouwspots.
De 4 families van de voormalige kerk hebben gezamenlijk een vereniging van eigenaren opgericht waarin het gezamenlijk onderhoud aan de buitenzijde en de opstalverzekering zijn opgenomen.
De bijdrage aan de VvE bedraagt € 150,00 per maand.
Voor de woning is er voldoende parkeergelegenheid.
Het tabernakel en de originele bouwtekening (1912) blijven in de woning achter.
Aangezien de woning ouder is dan 90 jaar zal in de NVM koopakte de Algemene Ouderdomsclausule worden opgenomen.

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview