Te koop € 495.000,- k.k. - eengezinswoning

Ulvenhout – Anneville-laan 31

Benieuwd of dit uw droomplekje kan worden? Schrijf u dan snel in. Wij geven u wel mee, dat u nog rekening dient te houden met een moderniseringsronde en eventueel verbouwing van de zolderruimte om misschien een extra slaapkamer te realiseren. Het is nu geschikt voor een 2-persoonshuishouding.

LET OP: de vraagprijs betreft een vanaf vraagprijs. U bent vrij om een bod uit te brengen vanaf € 495.000,– k.k..

Wonen in het voormalige postkantoor van Ulvenhout. Dat kan. Sinds 1995 is dit object in gebruik als atelierwoning en heeft het een royale met veel privacy op het zuiden gelegen voortuin met oprit voor 2 auto’s en een zonnige achtertuin.

De woning heeft nog de stalen deuren en kozijnen uit 1954 met enkele beglazing en prachtige hoge plafonds en verschillende originele tegelvloeren- en lambrisering. De huidige inrichting is minimalistisch en kent een sober karakter wat tot zijn recht komt in deze ruimtes. De woonkamer aan de voorzijde wordt momenteel gebruikt als atelier.

INDELING BEGANE GROND
Voor het hekwerk bevindt zich een oprit ten behoeve van twee auto’s met aansluitend de voortuin welke is omgeven door een hoge klimopbegroeiing wat zorgt voor privacy en waar men kan genieten van de middag- en avondzon op het terras.

Entree.
Royale hal met vaste kast en vast bureau, open doorgang naar de woonkamer aan de voorzijde en woonkamer aan de zij/achterzijde.

Prachtige woonkamer met open keuken, hoog plafond en fraaie raampartijen aan de voorzijde wat zorgt voor een schitterende lichtinval. Open keuken met keukenblok onder andere voorzien van een kunststof werkblad, ronde roestvrijstalen spoelbak en een 4-pits inductiekookplaat. De onderkastjes zijn uitgevoerd in roestvrijstaal met een vaatwasmachine. In het verleden stonden hier de sorteervakken (zie bijgaande foto). Voorts staat de woonkamer in half open verbinding met de bijkeuken en de toiletruimte. Daarnaast is er nog toegang tot de stook/wasruimte met bergruimte.

Toiletruimte met voorhal voorzien van fonteintje en toegang tot het toilet. Deze toiletruimte is nog ingericht met de originele tegel lambrisering en tegelvloer.

Bijkeuken voorzien van vaste kastenwand met grote koelkast en volop kastruimte.

Stook/wasruimte met opstelling van de cv-unit, aansluitpunten ten behoeve van wasmachine en droger, meterkast en volop bergruimte.

Via de eerder genoemde hal is een 2e woonkamer bereikbaar.

Deze woonkamer heeft een houten parketvloer en zijn de ijzeren spanten in het zicht wat zorgt voor een ruimtelijk effect, openslaande deuren naar de voorzijde, toegang tot de badkamer en een ijzeren spiltrap geeft toegang tot de verdieping. In het verleden stonden hier de loketten.

Badkamer aan de achterzijde met originele tegelvloer, meterkast en openslaande deuren naar de tuin. De badkamer is ingericht met twee aparte roestvrijstalen wasbakken en douche met glazen scherm.

INDELING VERDIEPING
Vanuit de trap staat men direct in de slaapkamer met aan de achterzijde een Velux dakraam en aan de zijkant twee gevelramen. Aan beide kanten onder het schuine dak bevindt zich volop kastruimte. Middels een groot luik is de zolder boven de woonkamer aan de voorzijde bereikbaar.

Deze zolderruimte is nog te verbouwen tot een tweede slaapkamer met berging. Wat ook een prachtig idee is van de huidige eigenaar maar waar hij nooit aan toe gekomen is: het plafond van de woonkamer open te breken en mooi afwerken, zodat je de spanten in het zicht hebt vanuit je luie stoel, wat een nog mooier beeld geeft van de ruimte.

VOORTUIN
Bij de entree en openslaande deuren van de 2e woonkamer is de voortuin betegeld. Het terras bevindt zich voor de woonkamer waar je heerlijk kunt genieten van de middag- en avondzon.

ACHTERTUIN
Deze privacy biedende achtertuin is grotendeels betegeld en heeft verschillende volwassen bomen alsmede een beukenhaag. Aan de woning is een zonnescherm bevestigd. Het is hier ’s ochtends heerlijk het zonnetje.

BIJZONDERHEDEN & LIGGING
Dit voormalige postkantoor doet sinds 1995 dienst als atelierwoning. Het buurpand betreft de voormalige bibliotheek en in 2013 volledig gemoderniseerd. Momenteel is er een bedrijf gevestigd.
De woning is grotendeels voorzien van enkele beglazing in combinatie van stalen en houten kozijnen. Een 2-tal ramen in de 2e woonkamer zijn voorzien van veiligheidsglas uit de tijd dat het nog postkantoor was. Dit woonhuis is nu ideaal voor een 2-persoonshuishouding. De huidige eigenaren hebben hier jaren met veel plezier gewoond en goed voor de woning gezorgd. De nieuwe eigenaar kan er, met flink wat liefde, creativiteit en een (behoorlijke) investering, een hedendaags, modern en sfeervol huis van maken op een hele leuke woonlocatie met meerdere familieleden.

Dit bijzondere en unieke woonhuis ligt centraal in het dorp. Om de hoek zijn er diverse speciaalzaken, koffie/lunchbar, het Ulvenhoutse bos of natuurgebied Markdal, dagwinkels, maar ook het station en het bruisende stadscentrum van Breda bevinden zich op 30 fietsminuten en de uitvalswegen zijn tevens goed bereikbaar.

Binnenkort krijgt de Anneville-laan een gedaanteverwisseling. De gemeente gaat aan de slag met het vervangen van het rioleringssysteem etc. en de laan wordt compleet opnieuw ingericht. Dit alles zal eind 2019 klaar zijn.
In de bijlagen is een artist impression toegevoegd om een beeld van de nieuwe situatie te krijgen.

Plattegronden van de woning

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond

De woning op Googlemaps
De woning op Streetview